Często na różne odświętne obiady gotujemy posiłki z użyciem mięsa. Bardzo popularnym daniem jest wówczas pieczeń. Możemy podawać ją na zimno albo na ciepło, i w każdej z tych opcji wspaniale uświetni posiłek, ciesząc zarówno podniebienia, jak i oczy, jeśli będzie odpowiednio podana, w towarzystwie świeżych ziół i warzyw. Pieczeń wieprzowa wspaniale smakuje także z różnymi sosami. Jeśli gotowanie mięsa nie wywołuje w tobie pozytywnych emocji, zastanów się, czy nie lepsze będą kulinaria smażone. Tego typu pieczeń może być też zaserwowana np. z jajkami. Wszystko, co wyrówna jej smak, może być wartościowym dodatkiem. Może być także podana w bardziej klasyczny sposób, czyli z ziemniakami i surówką lub ich zestawem, choć na bardziej wyszukanych przyjęciach warto pokusić się jednak o coś bardziej awangardowego. Pieczeń jest stosunkowo nietrudna do zrobienia nawet dla osoby, której gotowanie i inne procesy kuchenne sprawiają pewne kłopoty. Wyzwaniem jest jednak odpowiednie jej przyprawienie, bo to decyduje o smaku potrawy.
Losowe wpisy:
Wędlina z warzywami
Składniki:
1. Około pół kilograma ugotowanych ziemniaków
2. 1 cebula
3. 2 cukinie
4. 30 dag fasolki szparagowej (najlepiej zielonej)
5. 30 dag marchewki
6. 3 łyżki oleju do smażenia
7....
Zdrowa żywność Kraków
Zdrowie na talerzu
Żyjemy w czasach, które są przesycone chemią i konserwantami, które są dodawane do żywności każdego rodzaju. Niełatwo iść do sklepu i czytać...
Poleciłem już ten portal wszystkim znajomym.
Comments are closed.